Zagrepčani dali imena zaljubljenim labudovima u Parku Maksimir

Zagrepčani dali imena zaljubljenim labudovima u Parku Maksimir

(Foto: Press materijal)

U kratkom vremenu postali su najpoznatiji zagrebački ljubavni par. Tri tjedna nakon preseljena iz jezera koje je nastalo iskopom gline kraj bivše ciglane u Sesvetskoj Selnici u obnovljeno Drugo maksimirsko jezero par crvenokljunih labudova se udomaćio u parku Maksimir. Par zaljubljenih labudova povezuje zanimljiva ljubavna priča. Mužjak ima oštećeno krilo zbog čega ne može letjeti, a njegova ga partnerica prati u dobru i zlu.

Jedan od motiva dolaska posjetitelja u park ovih dana upravo je susret s Maksom i Mirom. Tako su ih nazvali građani Zagreba koji su se, u velikom broju, odazvali pozivu da svojim prijedlozima pomognu Javnoj ustanovi – Maksimir u izboru imena za najnovije stanare Parka.

Bilo je još zanimljivih prijedloga. Primjerice, Ana i Ernest prema glavnim akterima najzagrebačkijeg filma Tko pjeva zlo ne misli, Đurek i Katica po drugom pernatom paru malih kokica koje građani pamte iz nekih davnijih dana Zoološkog vrta Zagreb, Dudek i Regica po seriji Gruntovčani

»Doseljeni par labudova obnavlja posebnu vezu između Maksimira i labudova, ptica koje u mnogim kulturama imaju pozitivnu simboliku – od dobrote i elegancije do ljubavi«, kaže v.d. ravnatelja Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba dr.sc. Nika Dolenc.

Osim labudova u Maksimiru trenutno možete vidjeti i zaljubljene sive čaplje koje vrijedno pripremaju gnijezda na borovima uz Maksimirsku cestu uskoro planirajući prinove. Također, dolaskom toplijih dana očekujemo i maksimirsku najveću ljubav, više tisuća smeđih krastača u ljubavnom zagrljaju na Trećem jezeru. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni