Zagrepčani će u mjesec dana pojesti 1,5 milijuna kg domaćih jagoda

Zagrepčani će u mjesec dana pojesti 1,5 milijuna kg domaćih jagoda

Na Trgu kralja Tomislava jučer su otvoreni jubilarni, 20. Dani zagrebačkih jagoda. Manifestaciju je otvorio njen pokrovitelj, gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako će kvaliteta ovih jagoda u sljedećih mjesec dana osigurati građanima Zagreba i Zagrebačke županije da konzumiraju 1,5 milijuna kilograma jagoda.

Domaće svježe jagoda s područja Zagreba i Zagrebačke županije moći će se kupiti na štandovima 60 lokalnih proizvođača na 70-ak lokacija u gradu.

Gradonačelnik Bandić pozvao je sugrađane da kupuju domaće jagodice purgerice jer su najveći izvor vitamina C i kalija.

»S obzirom da smo zbog loših vremenskih uvjeta desetak dana kasnili s otvorenjem, manifestaciju ćemo produžiti sve dok proizvođači ne prodaju sve jagode«, najavio je gradonačelnik.

Dane zagrebačkih jagoda organiziraju Udruga uzgajatelja jagoda grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Marijan Herceg je naglasio da su upravo Dani zagrebačkih jagoda proizvođačima omogućili da budu u neposrednome kontaktu s kupcima kako bi im mogli nuditi svježu, zdravu i kvalitetnu domaću jagodu.

»Zahvaljujem svima koju su u ovih 20 godina sudjelovali u organizaciji manifestacije bez koje zagrebačko i hrvatsko jagodarstvo zasigurno ne bi bilo ovako razvijeno niti bi jagode bilo kvalitetne kao danas«, kaže Herceg. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni