Zagrepčani birali najveće lažno obećanje političara

Zagrepčani birali najveće lažno obećanje političara

Na predstavljanju izložaka lažnih obećanja okupili su se brojni građani koji su mogli razgledati izložbu političkih laži postavljenu u prostoru koji spaja licu i Cvjetni trg, a svojim glasovanjem na licu mjesta mogli su izabrati najveću od njih

Na međunarodni dan muzeja u nedjelju je u zagrebačkom Oktogonu otvoren Muzej lažnih obećanja. Riječ je o projektu liste br. 12 za predstojeće izbore za Europski parlament koju sačinjavaju Nacionalni forum, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Lista za Rijeku i Primorsko goranski savez. Muzej je otvorio predsjednik Nacionalnog foruma i nositelj liste br. 12 Nikica Gabrić.

Na predstavljanju izložaka lažnih obećanja okupili su se brojni građani koji su mogli razgledati izložbu političkih laži postavljenu u prostoru koji spaja licu i Cvjetni trg, a svojim glasovanjem na licu mjesta mogli su izabrati najveću od njih.

Govoreći o potrebi promjene kulture ponašanja u političkom životu i na javnoj sceni, predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić posebno se osvrnuo na neodgovorno i olako davanje obećanja građanima i biračima od strane političara, posebno u izbornim kampanjama.

„Vrijeme je da političke laži stavimo u muzej i označimo završetak ere lažnih obećanja, kojima nas razne političke opcije obasipaju iz dana u dan. Javno dano obećanje ima snagu preuzete obveze. Neizvršeno obećanje je laž! Na lažima se ne gradi budućnost!“, izjavio je Nikica Gabrić ocijenivši da lažnim obećanjima više nitko ne smije od građana u ovoj zemlji tražiti mandat.

Na skupu je govorila i potpredsjednica HSLS-a i kandidatkinja na listi Renata Šeperić Petak, naglasivši kako siromaštvo i strah stvaraju lažljivce. „Tko laže za tebe lagati će i protiv tebe“, ocijenila je Petak i pozvala okupljene da svoj glas povjere listi br. 12 „jer to su ljudi koji su se dokazali u svom području, i ne moraju se služiti lažima kako bi dokazali vjerodostojnost“. (ZG-m)