“Zagrebu trebaju još dva turistička autobusa”

“Zagrebu trebaju još dva turistička autobusa”

Na Kaptolu je u srijedu započela ovogodišnja sezona turističkih obilazaka Zagreba panoramskim autobusom. Gradonačelnik Milan Bandić ispratio je prvu skupinu turista koja je crvenom rutom krenula u obilazak Zagreba.

»Analizirajući potrebe turista i sugrađana, uvidjeli smo da su nam potrebna još barem dva ovakva autobusa«, rekao je gradonačelnik Bandić i najavio njihovo uvođenje do kraja godine.

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji mogu doživjeti iz turističkih autobusa koji voze na dvije linije – crvenoj i zelenoj. Crvena linija, dužine 12,5 kilometara sa 6 usputnih stajališta, prolazi užim središtem grada, a zelena širim područjem grada, do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz 7 usputnih stajališta. Trasa linije je duga 32.5 km.

Putnici mogu neograničeno koristiti obje linije i to s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata samo s jednom kupljenom kartom. Vozila su opremljena sustavom koji na osam jezika putnike upoznaje s gradskim znamenitostima. Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 35 kuna. Djeca do 7. godine ne plaćaju kartu, uz uvjet da jedna odrasla osoba može povesti troje djece. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni