Zagrebu nagrada turističkog vodiča Lonley Planet

Zagrebu nagrada turističkog vodiča Lonley Planet

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba,  izjavila je u utorak u Palači Dverce,  kako je jako ponosna što je upravo Zagreb postao najboljom turističkom destinacijom u Europi, prema ocjeni vodiča Lonley Planet.

“Mi i moji suradnici posebno su dirnuti  i oduševljeni što smo prvi u Europi”

Kako napominje Bienefeld, upravo taj turistički vodič ima 10 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a izdaje preko 100 milijuna tiskanih vodiča. Nadodala je kako je to veliko priznanje za Grad Zagreb, pogotovo za sve koji rade na razvoju turizma. Podsjećamo kako je Zagreb, u ponedjeljak,  proglašen najboljom destinacijom prema pisanju Lonely Planeta.

Osim toga, okupljenim novinarima je rekla kako će ovogodišnje turiste na Dan Grada provesti Lenucijevom potkovom, budući da je ova godina proglašena “godinom održivog turizma, te mi sa svojim partnerima potičemo upravo održivi turizam i naši će posjetitelji imati priliku obići besplatnu izložbu koja je jednako tako posvećena toj temi”.

Kako nadodaje, tiče se upravo šume, te će ondje biti predstavljena sva recentna djela hrvatskih umjetnika koji imaju temu šume.  Upravo je Maksimir, kako kaže direktorica zajednice, “izdvojen u Lonley Planetu, kao posebnost koja se doista mora vidjeti”.

Nadodajmo kako je prema pisanju Daily Mailya, Zagreb je pohvaljen od strane sudačke komisije, kao kozmpolitanskim gradom, primijetivši da če njegova novosagrađena zračna luka značiti da će se u hrvatsku metropolu moći doći  nikada lakše i  jeftinije.Osim Zagreba, u konkurenciji su bili švedski otok Gotland , engleski grad Leeds, španjolska pokrajina Galicija, ali i sjever Crne Gore. (Zg.magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni