„Zagrebu je prijeko potrebna obnova fasada“

Gradonačelnik Berlina je izrazio svoje zadovoljstvo zbog dugogodišnje zajedničke suradnje, posebno kada se uzme u obzir da su i Berlin i Zagreb, kao veliki gradovi, centri inovacija koji se susreću s brojnim problemima pa je svaka razmjena iskustava itekako dobrodošla

Gradonačelnik Grada Berlina Klaus Wowereit boravio je u dvodnevnom službenom posjetu Zagrebu, u sklopu međunarodne suradnje Grada Zagreba, posebno suradnje s glavnim i velikim gradovima Europske unije.

U sklopu službenog dijela posjeta održan je i sastanak u palači Dverce gdje su gradonačelnika Berlina primili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić.

berliner_obilazak

Predsjednik Gradske skupštine naglasio je kako su, među ostalim, teme sastanka bile urbanistička, gospodarska i ekonomska renesansa Berlina u posljednjih 20 godina, obnova fasada, u čemu je Berlin jedan od uspješnijih europskih gradova, te raspolaganje gradskom imovinom. „Volio bih da i Zagreb doživi urbanističku i ekonomsku renesansu po uzoru na Berlin. Iskustva naših njemačkih prijatelja potrebno je slijediti i kada su u pitanju obnova fasada, što je Zagrebu prijeko potrebno, a posebno kada je u pitanju  gradska imovina.“, istaknuo je Bernardić.

Gradonačelnik Berlina je izrazio svoje zadovoljstvo zbog dugogodišnje zajedničke suradnje, posebno kada se uzme u obzir da su i Berlin i Zagreb, kao veliki gradovi, centri inovacija koji se susreću s brojnim problemima pa je svaka razmjena iskustava itekako dobrodošla.

Gradonačelnik Bandić se osvrnuo na potpisani Sporazum prijateljstva i suradnje Zagreba i Berlina koji bi se osim na području kulture temeljio na konkretnim infrastrukturnim projektima te projektima iz djelokruga zaštite okoliša i održivog razvoja.

Prvi korak u kulturnom zbližavanju dvaju gradova bit će darovanje božićnog drvca Berlinu. Nakon sastanka u palači Dverce, organizirano je i zajedničko razgledavanje grada. (zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni