Zagrebom prometuje vatrogasna “sedmica”

Zagrebom prometuje vatrogasna “sedmica”

U okviru druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je u promet pustio tramvajsku liniju 7 (Savski most – Dubec).

S terminala u Dupcu krenula je “sedmica” prigodno oslikana vatrogasnim motivima, kao zahvala Grada Zagreba i ZET-a vrijednim zagrebačkim vatrogascima za velike napore uložene u sanaciju posljedica potresa.

“Ovo je naše hvala zagrebačkim vatrogascima koji su nakon potresa izvršili 4.200 intervencija i sanirali preko 3.500 dimnjaka. Puštanjem u promet ove tramvajske linije, koja će voziti Maksimirskom i Šubićevom ulicom, postupno normaliziramo autobusni i tramvajski promet u Gradu”, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić te još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških preporuka prilikom vožnje u tramvajima i autobusima.

Predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Žgela najavila je kako će uskoro u prometu biti i ostale tramvajske linije. “Krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, ovisno o dinamici radova Vodnikovoj ulici, tramvaji će početi voziti preko Glavnog kolodvora. Na taj ćemo način obuhvatiti sve linije tramvajskog prometa u Gradu Zagrebu, osim onih linija u samoj gradskoj jezgri”, kazala je Žgela.

Svi detalji vezani uz javni tramvajski prijevoz, uključujući trenutno važeći raspored, mogu se provjeriti na mrežnoj stranici Zagrebačkog električnog tramvaja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni