“Zagrebačko proljeće ateljea”

“Zagrebačko proljeće ateljea”

Do 21. travnja posjetitelji će moći će birati između 40 zagrebačkih ateljea

U zgradi Hrvatske pošte u Jurišićevoj jučer je otvoreno prvo izdanje bienalne mainfestacije “Zagrebačko proljeće ateljea” . Uz 40 javnosti otvorenih ateljea, posebnu dimenziju manifestaciji daje Realna situacija – zajednički privremeni atelje u galeriji Hrvatske pošte, a u kojem djeluje 11 umjetnika koji nemaju prostor za stvaranje.

Manifestacijom se želi skrenuti pažnja na nedostatak umjetničko-stvaralačkih prostora u gradu. Do 21. travnja posjetitelji će po prvi put imati priliku ući u intimni i kreativni prostor umjetnika.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu prisustvovati manifestaciji koja u prvom planu ima prezentaciju lijepih ideja, kreativnost, pozitivnu energiju, otvorenost i, konačno ima za cilj tajnu umjetničkog stvaralaštva približiti kulturnoj publici i umjetnost pozicionirati u društveni kontekst“, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević na prigodnom otvaranju manifestacije u Jurišićevoj te je dodala da će Grad dati veliku podršku u pronalasku adekvatnih prostora koji će ispuniti uvjete za atelje.

Ovom se manifestacijom u likovni i kulturni život Zagreba uvodi praksa i iskustvo velikih europskih i svjetskih metropola kao što su Pariz, Madrid, Moskva i Rim. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni