Zagrebačko kultruno ljeto donosi brojne koncerte i predstave na otvorenom

Zagrebačko kultruno ljeto donosi brojne koncerte i predstave na otvorenom

Na njoj će u sklopu projekta Glazba i grad, dvije večeri zaredom nastupiti ansambli Hrvatske radiotelevizije. Tako će danas Jazz orkestar izvoditi omiljene pjesme Franka Sinatre i Michaela Bublea, a u subotu 21. lipnja, na sam Svjetski dan glazbe, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a će izvesti klasični program.

Zagrebačko kulturno ljeto-ZgKul i ove godine donosi raznoliku ponudu koncerata, festivala, izložbi, filmskih, kazališnih i uličnih predstava. Program ZgKul je započeo u srijedu 18. lipnja, a sve do konca ljeta svi će posjetitelji ove kulturne manifestacije imati priliku poslušati brojne koncerte na otvorenom, a biti će i međunarodna smotra folklora.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Zagrebačkog kulturnog ljeta je koncertna pozornica na otvorenom, u parku ispred Umjetničkog paviljona. Na njoj će u sklopu projekta Glazba i grad, dvije večeri zaredom nastupiti ansambli Hrvatske radiotelevizije. Tako će danas Jazz orkestar izvoditi omiljene pjesme Franka Sinatre i Michaela Bublea, a u subotu 21. lipnja, na sam Svjetski dan glazbe, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a će izvesti klasični program.

„Zagreb će ovo ljeto živjeti punim plućima, i turistički i kulturno. Zahvaljujem svim ravnateljima i djelatnicima kulturnih institucija koji sudjeluju u bogatom programu, a posebno Hrvatskoj radioteleviziji koja je inicirala i predložila projekt Glazba i grad ovdje ispred Umjetničkog paviljona. Mislim da nismo mogli izabrati bolje mjesto“, rekao je na konferenciji za novinare povodom otvaranja ZgKul, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman pozvao je sugrađane da dođu na koncerte i ponesu svoje dekice s obzirom da sjedeća mjesta nisu predviđena.

Teatar Exit i ove će godine izvoditi predstave na otvorenoj sceni Muzeja za umjetnost i obrt. Predstave će se izvoditi od 16. lipnja do 3. kolovoza s početkom u 21 sat. Raspored predstava može se vidjeti na internetskoj stranici Teatra Exit. Osim Teatra Exit, predstave će izvoditi i Histrioni u sklopu Histrionskog ljeta na pozornici kod Opatovine.

Cjelokupni program ovogodišnjeg Zagrebačkog kulturnog ljeta možete pogledati ovdje.

(zg-magazin)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni