Zagrebačkim vatrogascima isporučena nova vozila i oprema

Zagrebačkim vatrogascima isporučena nova vozila i oprema

Zapovjednik JVP grada Zagreba Siniša Jembrih je istaknuo da će nova vozila i oprema uvelike pridonijeti povećanju opće sigurnosti građana

Pred Javnom vatrogasnom postrojbom u Savskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, prisustvovao je u utorak primopredaji šest novih vozila i četiri visokotlačna modula za gašenje požara.

Opremu i vozila je nabavila Vatrogasna zajednica grada Zagreba novcem iz gradskog proračuna, a koristit će ih dobrovoljna vatrogasna društva i JVP grada Zagreba.

»Zagrebački vatrogasci imaju najbolju obuku, najbolju tehniku i mogu vrlo brzo i učinkovito odgovoriti na svaku elementarnu nepogodu u gradu. S nadom da se ova oprema što manje koristi te da u 2019. imaju što manje posla, želim čestitati dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima na njihovom trudu i zalaganju«, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih je istaknuo da će nova vozila i oprema uvelike pridonijeti povećanju opće sigurnosti građana Zagreba.

»Među novim vozilima je jedno tehničko vozilo za prometne nesreće i spašavanje iz potresa, a posebno je opremljeno za spašavanje ljudi iz nesreća u kojima sudjeluju teška teretna vozila, vlakovi ili tramvaji. Nabavili smo i dvije cisterne s velikim kapacitetom, jedno malo tehničko vozilo sa spremnikom od 1500 litara te dva pick-up vozila s visokotlačnim modulama za gašenje«, objasnio je zapovjednik Jembrih. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni