Zagrebačkim vatrogascima dodijeljena nova oprema za spašavanje

Zagrebačkim vatrogascima dodijeljena nova oprema za spašavanje

Bandić obećao tromjesečne povišice vatrogascima i medicinarima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić u srijedu su Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba uručili novu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama. Opremu u vrijednosti od 635.000 kuna je nabavio Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Riječ je o medicinskoj opremi za zbrinjavanje unesrećenih, električnom ručnom alatu, električarskim, mehaničarskim i stolarskim alatima, podupiračima za koso i vertikalno podupiranje te mobilnom kompletu za rezanje i bušenje.

Riječ je o nadopuni opreme u kontejneru za spašavanje iz ruševina, a vatrogasci će je koristiti i u svakodnevnom radu te u obuci i radu Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje, čiji su članovi.

Zapovjednik JVP grada Zagreba Siniša Jembrih je zahvalio na novoj opremi te je rekao kako će dobro doći jer su vatrogasci opremu u potresu već i potrošili.

„Otprilike 70 % nadstandarda za vatrogastvo za zaštitu od požara plaća Grad Zagreb, znači država plaća 30 %. Jedan dio opreme koji smo nedavno dobili je već na terenu”, istaknuo je Jembrih.

Pročelnik Pavle Kalinić zahvalio je gradonačelniku Bandiću što je unatoč teškim vremenima pokazao razumijevanje za nabavu vrijedne opreme.

Gradonačelnik Bandić je pohvalio humanost vatrogasaca te je istaknuo da sličnu humanost kao oni pokazuju i darivatelji krvi. Spomenuo je i zaslugu vatrogasaca u skidanju sjevernog tornja na zagrebačkoj katedrali.

“Korona” dodatak

“U Javnu vatrogasnu postrojbu moramo zaposliti još 30 ljudi. Poslije godišnjeg odmora moramo napraviti postupak javne nabave, jer bez obzira na uštede nema štednje. S obzirom na situaciju iza nas, vidi se što su organizirani vatrogasci”, izjavio je gradonačelnik. No, dodao je i kako se od pohvala ne živi. Stoga je najavio da će Grad Zagreb u plaći za srpanj, kolovoz i rujan u obrocima svim ljudima koji su od 22. ožujka radili na terenu isplatiti “korona” dodatak. Među onima koji će dobiti tromjesečne povišice su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba te zdravstveni radnici koji su 24 sata bili u funkciji, kao što je medicinsko osoblje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni