„Zagrebački vremeplov“ na Zrinjevcu

„Zagrebački vremeplov“ na Zrinjevcu

Posebna atrakcija bit će dva fijakera u čijoj će vožnji moći uživati svi zainteresirani te voće i domaći kolači, koje će posebno za ovu priliku izraditi vrijedne domaćice iz folklornih društava. Za najmlađe je pripremljena dječja igraonica gdje će se moći igrati dok roditelji plešu

U subotu 29. rujna, od 11 do 13 sati, kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, Turistička zajednica grada Zagreba priprema posebnu proslavu za Zagrepčane i njihove goste. Naime, uz svečano zatvaranje manifestacije „Zagrebački vremeplov“, proslavit će se i Svjetski dan turizma. Tom će se prigodom na Zrinjevcu okupiti KUD „Frankopan Remete“ koji su nastupali na Folklornoj sceni; grupa „Potepuhi“ koji su zagrebačkim šansonama oživljavali Gornjogradske glazbene vedute te kostimirani likovi koji su uljepšavali Gornji grad u prošlosti. Na završnom Promenadnom koncertu nastupat će Mirko Bačić i Purgeri.

Posebna atrakcija bit će dva fijakera u čijoj će vožnji moći uživati svi zainteresirani te voće i domaći kolači, koje će posebno za ovu priliku izraditi vrijedne domaćice iz folklornih društava. Ni oni najmlađi neće biti zaboravljeni, naime, za njih je pripremljena dječja igraonica gdje će se moći igrati dok roditelji plešu. Na svečanom zatvaranju odlučit će se i o pobjednicima plesnog natječaja koji se održavao na svakom Promenadnom koncertu ove sezone, a koji za poklon dobivaju vikend za dvije osobe.

Uz sve navedeno, likovi iz prošlosti obići će Gornji grad još u subotu od 17 do 20 sati i podijeliti sa svima svoje zanimljive priče, dok će ulični svirači posljednji put zasvirati na Gornjogradskim glazbenim vedutama u nedjelju od 10 do 12 sati. KUD „Bukovac“ će u nedjelju od 11 do 13 sati na svojoj tradicionalnoj ruti, po posljednji put ove sezone, pokazati svoje kulturne običaje i naslijeđe.

Na posljednjem Promenadnom koncertu u Parku Maksimir u nedjelju, 30. rujna od 10.30 do 12.30 sati, nastupat će Ansambl salonske glazbe Strauss te će tako obilježiti završetak ovogodišnje sezone Zagrebačkog vremeplova.

U nedjelju završava i Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, a još jednom ćemo se ove godine družiti sa vojnicima iz Počasne satnije Kravat pukovnije 18. listopada na Svjetski dan kravate točno u podne na Markovu trgu.

Napominjemo da do 27. listopada, petkom i subotom od 8 do 13 sati na Dolcu, kod spomenika Kumici, proizvođači s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Zagreba, odjeveni u narodne nošnje prodaju sezonsko voće, povrće, „grincek“… u okviru projekta „Kumice s Dolca“.  (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni