Zagrebački vozači prihvatili bitku za ispravne automobile

Zagrebački vozači prihvatili bitku za ispravne automobile

Nastavi li se ova akcija dosadašnjim tempom, u godini dana moglo bi na naše ulice izaći oko 4.000 ispravnijih automobila, a na kojima je prekontrolirano oko 40.000 pozicija

Više nema dvojbe: zagrebački vozači prihvatili su poziv Autokluba “Maksimir” i ušli u bitku za ispravne automobile. I njih je zabrinula činjenica da je na tehničkom pregledu svaki treći automobil neispravan i spremni su dati svoj prilog da se takvo nepovoljno stanje promijeni. Od 3. listopada, kada je Autoklub Maksimir u svojoj Članskoj autoradionici počeo obavljati temeljite preglede i besplatno otklanjanje sitnijih kvarova, u prostorijama Kluba na Ružmarinki 17 neprestano zvone telefoni. Svakoga dana kroz radionicu prođe 20-tak automobila, na kojima stručnjaci otkrivaju brojne tehničke nedostatke. Manje otklanjaju odmah na licu mjesta, a za veće vozači mogu birati hoće li posjetiti neku autoservisnu radionicu koja odobrava niže cijene ili će ići svojem mehaničaru.

Nastavi li se ova akcija dosadašnjim tempom, u godini dana moglo bi na naše ulice izaći oko 4.000 ispravnijih automobila, a na kojima je prekontrolirano oko 40.000 pozicija. To je prvi puta u našem gradu da se na relativno malom prostoru od dva četvorna kilometra obavljaju pregledi i popravci bez čekanja, gubljenja vremena i besplatno. Istodobno, na automobilima se u obližnjoj stanici za tehnički pregled obavlja i eko-test, što je značajno za postizanje boljih ekoloških uvjeta u čovjekovoj okolici.

Prednost u prijavljivanju za preglede, njihovo obavljanje i besplatno otklanjanje sitnijih kvarova imaju članovi Autokluba “Maksimir”, koji svojom članarinom podržavaju Klub i koriste njegove brojne tehničke aktivnosti i besplatnu pomoć na cestama. Drugi vozači imaju, istodobno, priliku da se upišu u Autoklub Maksimir i odmah steknu prava na korištenje svih članskih pogodnosti. Kada bi se naplaćivale usluge ovih pregleda one bi po svakom automobilu bile i više od 600 kuna, od čega se samo na besplatnu zamjenu vansezonskih ili pohabanih guma odnosi 150-200 kuna, a na eko-test više od 120 kuna. To pokazuje da pored ušteda na potrošnji goriva ispravnog automobila, većoj sigurnosti i manjem zagađivanju okoliša, vozači mnogo štede i na novčanim davanjima.

Pregledi se obavljaju svakog dana od ponedjeljka do subote. Prijave i rezervacija termina je na tel. 23 18 442, 23 04 029, 23 69 951, 099 81 39 018. Tko želi ući u pravu zimu s ispravnim automobilom, valja na to računati.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni