Zagrebački vatrogasci primili nagradu za Najpothvat u vatrogastvu za 2021. godinu

Zagrebački vatrogasci primili nagradu za Najpothvat u vatrogastvu za 2021. godinu

(Nagrađeni vatrogasci na prijamu u Gradskoj upravi / Foto: Grad Zagreb)

Polaganjem vijenca i primanjem pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Zagreb u Gradskoj upravi u srijedu je obilježen Međunarodni dan vatrogasaca 4. svibnja.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević primio je pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, ujedno i dobitnike nagrade za najpothvat u vatrogastvu u 2021. Oni su nagrađeni za akciju uklanjanja kape zvonika sa sisačke katedrale kojoj je prijetilo urušavanje nakon dva snažna potresa koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju i grad Zagreb prošle godine.

Osim postrojbe, nagrade su dobili i njezini pripadnici koji su sudjelovali u uklanjanju kape katedrale, a to su Marko Adamčič, Alen Hertl, Josip Vađić, Ivo Frančešević te Mario Kušt.

„Čestitam zagrebačkim vatrogascima na nagradi za najpothvat u vatrogastvu za 2021. godinu te na njihovom danu, Međunarodnom danu vatrogasaca“, naglasio je gradonačelnik Tomašević.

„Kao gradonačelnik Grada Zagreba, ponosan sam na cijelu vatrogasnu postrojbu. Kako građani i ja često ističemo, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba jedna je od najboljih gradskih službi“, rekao je Tomašević. Dodao je kako je posao gradske vlasti olakšati vatrogascima da rade svoj posao još bolje i lakše, osiguravajući bolje uvjete, posebice u vidu dovoljnog broja vatrogasaca i vozila.

Prijedlog za nagradu dao glavni vatrogasni zapovjednik

Zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih kazao je da je prijedlog za nagradu dao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

„S obzirom na to da je to bilo vrlo tehnički teško izvediv pothvat zaista smo ponosni na tu nagradu, ali i na naše dečke koji su to odradili u Sisku“, rekao je Jembrih.

Zahvalio je na čestitkama povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i dobivanja nagrade za najpothvat, istaknuvši kako će i dalje nastaviti u istom smjeru.

Međunarodni dan vatrogasaca obilježen je i polaganjem vijenca uz spomen bistu osnivača vatrogastva u Hrvatskoj Gjuri Deželiću, kojemu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, ujedno i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite te predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

Čestitavši svim vatrogascima njihov dan, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković najavio je početak svih aktivnosti koje provode dobrovoljna vatrogasna društva, javne vatrogasne postrojbe i vatrogasne zajednice tijekom svibnja, mjeseca zaštite od požara. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni