Zagrebački vatrogasci pomažu Slavoniji

Zagrebački vatrogasci pomažu Slavoniji

Osim vatrogasaca na poplavljena područja biti će poslana i dva specijalna vozila unimoga s hidrauličnim uljnim pumpama, jedna autocisterna te osam terenskih vozila s ugrađenim visokotlačnim modulima i osam prikolica s prijenosnim pumpama za ispumpavanje vode.
Čak 27 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Zagreba s vozilima, crpkama i opremom krenulo je jučer iz DVD-a Sesvete u Slavoniju na zahtjev Državnog stožera za zaštitu i spašavanje.

Tako će zagrebački vatrogasci pomoći na području Županje i Gunje, a predvoditi će ih zapovjednik VZGZ-a Javor Lozar. Osim vatrogasaca na poplavljena područja biti će poslana i dva specijalna vozila unimoga s hidrauličnim uljnim pumpama, jedna autocisterna te osam terenskih vozila s ugrađenim visokotlačnim modulima i osam prikolica s prijenosnim pumpama za ispumpavanje vode.
„Iz Zagreba je već otišlo 15 ronioca specijaliziranih za izvlačenje iz vode, koji su na raspolaganju u Komletincima, ali trenutno im je zabranjeno da rade zbog mogućnosti zaraze“, rekao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić te je istaknuo kako će sva tehnika ostati u Slavoniji dok će biti potrebe za njom, a vatrogasci će se mijenjati u sedmodnevnim smjenama. Kalinić je rekao kako se u Slavoniji nalaze dva tima zagrebačke Hrvatske gorske službe spašavanja.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tom je prilikom najavio kako će danas ujutro sa Žitnjaka krenuti konvoj pomoći od 40 vozila u organizaciji Grada Zagreba, Caritasa zagrebačke nadbiskupije te Gradskog društva Crvenog križa Zagreb kako bi se pomoglo stradalim područjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

(zg-magazin)