Zagrebački učenici pobijedili na državnom natjecanju plinoinstalatera

Zagrebački učenici pobijedili na državnom natjecanju plinoinstalatera

Član pobjedničke ekipe Antonio Setinski istaknuo je da ne bi trebalo imati predrasuda o struci plinoinstalatera jer je posao zanimljiv, a nije težak, osobito ako čovjek ima volju za radom

Ekipa učenika plinoinstalatera zagrebačke Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija pobjednici su XVII. Državnog natjecanja učenika plinoinstalatera koje se u petak, 20. travnja održalo u Gradskoj plinari Zagreb. Patrik Čičić i Antonio Setinski pod mentorstvom profesora Vaska Hrkića pokazali su se najboljima u praktičnoj izvedbi plinskih instalacija i testu znanja. Drugo mjesto osvojili su učenici Obrtničke škole Koprivnica, a treće mjesto Srednja škola Bedekovčina.

Josip Rodin, ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb koja je suorganizirala natjecanje, čestitao je najboljim učenicima u Hrvatskoj istaknuvši kako je zanimanje plinoinstalatera deficitarno, a traženo i dobro plaćeno.

»Potreba za plinoinstalaterima je velika, a malo djece odlučuje obrazovati se za taj zanat. Još prevladava mišljenje da je to težak i prljav posao što nije točno jer tehnologija svakim danom napreduje. Naši učenici istovremeno preuzimaju maturalnu svjedodžbu i potpisuju ugovor o radu«, kazao je ravnatelj Josip Rodin.

Član pobjedničke ekipe Antonio Setinski istaknuo je da ne bi trebalo imati predrasuda o struci plinoinstalatera jer je posao zanimljiv, a nije težak, osobito ako čovjek ima volju za radom.

U natjecanju je sudjelovalo osam škola. Osim tri medaljama nagrađene ekipe, natjecali su se učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, Strojarske i prometne škole Varaždin i Srednje škole Vrbovec.

Gradska plinara Zagreb 17. je put bila partner u organizaciji natjecanju učenika plinoinstalatera te je, uz ostale donatore, sponzorirala nagrade za sve učenike sudionike natjecanja. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni