Zagrebački švercer cigaretama i lijekovima bio naoružan kao Rambo

Zagrebački švercer cigaretama i lijekovima bio naoružan kao Rambo

(Foto: PUZ)

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim Zagrepčaninom kojega se tereti da je neovlašteno nabavio veću količinu cigareta, raznih marki i proizvođača bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija, kao i veću količinu lijekova za potenciju.

Policajci s Trešnjevke su posumnjali da osumnjičeni nabavljene proizvode skriva u kući na području Novog Zagreba, kao i u kući na području Trnja odakle ih u manjim količinama u večernjim satima svojim skuterom razvozi i preprodaje građanima na području grada.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom ožujka u večernjim satima kad su policijski službenici zatekli osumnjičenog kako iz kuće u Novom zagrebu iznosi 10 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica te šest kutija lijekova za potenciju koje je potom spremio ispod sjedišta svog skutera.

Prilikom postupanja 40-godišnjak je samoinicijativno policijskim službenicima predao proizvode. Nakon toga je uhićen te je također samoinicijativno iz kuće predao ukupno 6669 kutija cigareta raznih proizvođača bez nadzornih markica, više plastičnih spremnika i kutija ispunjeni s više od 3620 komada tableta za potenciju te dvije ručne bombe koje je neovlašteno nabavio na zasad neutvrđen način.

Tu nije bio kraj budući da je iz kuće na području Trnja predao i 8946 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica. Predao je i čitav arsenal oružja koji je neoVlašteno nabavio i posjedovao. To su osam automatskih pušaka raznih proizvođača (MGV, Crvena zastava, Thompson, Šokac..), pet prigušivača za automatske puške, 46 raznih spremnika za vatreno oružje, jedan pištolj marke Browning, dva noža – bajUnete za pušku te 1004 komada streljiva raznog kalibra.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni