Zagrebački stožer traži popuštanje epidemioloških mjera

Zagrebački stožer traži popuštanje epidemioloških mjera

Gradski stožer će od Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražiti ublažavanje epidemioloških mjera s ciljem zaustavljanja gospodarskog pada i gubitka radnih mjesta.

Prijedlozi izmjena Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama koji su doneseni na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba odnose se na rad ugostiteljskih objekata, organizaciju vjenčanja i održavanje sajmova i izložbi na otvorenom.

Iz gradskog stožera poručuju da se mjere mogu ublažiti jer sada već imamo puno više saznanja o sprječavanju širenja virusa, a veliki broj osoba je i cijepljen.

Među ostalim, ističu probleme uzrokovane zabranom održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju ili izlažu proizvodi. Velikom broju obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva egzistencija ovisi o proizvodnji i prodaji proizvoda na sajmovima otvorenog tipa (kao npr. Sesvetski sajam koji je organiziran kao tržnica, sajmovi na Jakuševcu i Britancu koji rade samo određenim danima u tjednu).

»Budući da je sezona prodaje sadnog materijala, salate, mladog luka i ukoliko proizvođači nemaju načina da ponude svoje proizvode, veliki dio toga će propasti, a kupci će se namirivati, između ostalog, i u trgovačkim centrima gdje nerijetko kupuju takvu robu iz uvoza«, stoji u priopćenju iz Grada Zagreba.

Navode kako bi Grad uz pridržavanje svih drugih epidemioloških mjera i uz propisani razmak angažirao i dodatne COVID redare kako bi se osigurala kontrola provođenja epidemioloških mjera. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni