Zagrebački srednjoškolci predstavljaju svoje turističke projekte

(Foto: Boris Jagačić)

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje već 11. godinu za redom provode projekt »Kultura turizma«. U sklopu tog projekta nastoji se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Tako će, u ponedjeljak, 24. svibnja 2021., u 11:00 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti (predvorje) finalno predstavljanje projekata održati:

1. XVIII. gimnazija Zagreb
2. Klasična gimnazija Zagreb
3. X. gimnazija „Ivan Supek“
4. Veterinarska škola
5. Agronomska škola Zagreb
6. Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu

»Kultura turizma« projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkom tematikom.

Ovaj projekt kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije, stvoriti svijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima. Njime se ujedno želi osvijestiti da su svi lokalni stanovnici, a samim time i učenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije.

Krajnji cilj projekta »Kultura turizma« u proteklih 11 godina bio je edukacija i zaokret prema mladima s ciljem stvaranja dodatne edukacije, razvijanja poduzetničkog duha i stvaranja pozitivnih stavova prema kulturi i turizmu. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni