Zagrebački solisti koncerte posvetili Ivi Robiću i filmu “Tko pjeva zlo ne misli”

Zagrebački solisti koncerte posvetili Ivi Robiću i filmu “Tko pjeva zlo ne misli”

Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance, ograničen broj ulaznica potrebno je rezervirati

Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista, na Markovom trgu br. 9. Projekt Glazbeno dvorište realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a donosi dva koncerta – jedan u kojem će se izvoditi najpoznatija djela posvećena Zagrebu te koncert na kojem će se svirati poznata filmska glazba.

Na koncertu Sviramo Zagrebu, 29. 8. s početkom u 21 sat, posjetitelji će moći uživati u gudačkim obradama poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, legendarnog Mister Morgena – koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.

Koncertom Najpoznatije filmske melodije, 3. 9. s početkom u 21 sat, Solisti obilježavaju 50. godišnjicu nastanka kultnog gornjogradskog filma Tko pjeva zlo ne misli. Uz poznate brojeve iz antologijskog djela hrvatske kinematografije, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.

U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, možete pogledati prostornu instalaciju promjenjivih dimenzija Ples kroz život autorice Ane Marie Maravić.

Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance, ograničen broj ulaznica potrebno je rezervirati na mail: press.solisti@gmail.com. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni