Zagrebački skupštinari zatražili dodatne naknade

Zagrebački skupštinari zatražili dodatne naknade

Andrija Mikulić je naglasio kako je od pojedinih zastupnika došao i prijedlog da se za svaki dan zasjedanja isplaćuje naknada. Potom je kazao: »Oni ne bi računali da je svaki dan sjednica, nego da se za istu dobiva svaki put nova naknada. Tada se nisam s time složio, niti ću se sada«

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u utorak je na redovnoj tiskovnoj konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici prokomentirao kako su se na predstojećoj sjednici Skupštine našle »svega 23 točke« te da se nada kako će završiti sa sjednicom do utakmice sa Argentinom. Spomenuta će sjednica funkcionirati po novom skupštinskom poslovniku po određenim točkama. Smatra kako zastupnici neće imati problema s novim propisima koje su usvojili na prošloj, trinaestoj sjednici Gradske skupštine.
Tako je primjerice iz Poslovnika izbačen institut ispravka netočnog navoda te su načinjene izmijene po pitanju stanke za klub. Predsjednik skupštine je podsjetio kako se sada po novom poslovniku po sjednici mogu tražiti svega tri stanke, što će po njegovim riječima, natjerati zastupnike da si bolje i kvalitetnije pripremiti za tijek sjednice.

Pritom nadodaje: »Držim da je to jedna jako dobra izmjena te da predlagatelj stanke mora u roku od tri minute obrazložiti zašto je zatražio stanku, za razliku od dosadašnjih pet«.

Mikulić je pojasnio i kako gradski zastupnici više neće moći replicirati klubu zastupnika. »Stav kluba je stav kluba te je ono političko tijelo i tu ćemo dobiti na vremenu, kao i skraćeno o povrijedi poslovnika u roku od jedne minute«, kaže Mikulić i dodaje da će se dobiti još na vremenu kada će se govoriti sa mjesta.

Na tiskovnoj konferenciji predsjednik Skupštine osvrnuo se i na točke dnevnog reda. Na prvom mjestu mu je bila o naknadama gradskim zastupnicima. Naglasio je kako je od pojedinih zastupnika došao i prijedlog da se za svaki dan zasjedanja isplaćuje naknada (a ne po samoj sjednici, kao što je sada slučaj). Potom je kazao: »Oni ne bi računali da je svaki dan sjednica, nego da se za istu dobiva svaki put nova naknada. Tada se nisam s time složio, niti ću se sada«.

Predložio je zastupnicima da oni sami naplate i svoga džepa i ručak za koji su se zalagali te nadodao kako veći dio njih to neće znati jer to nije njihov interes i da to ne ide iz njihovih džepova.

Mikulić se osvrnuo i na radove na javne rasprave oko javne rasvjete, ali i situacije koja se pojavila na Trgu žrtava fašizma. Kazao je kako HDZ-ov klub to neće podržati niti jednu od spomenutih točaka. Kazao je kako će od gradonačelnika tražiti svu moguću do dokumentacije do slijedeće, 15. sjednice. Kaže kako je sve papire dobio od nadležnih tijela. Podsjetio je kako je za obustavu radova na Trgu žrtava fašizma zadužena inspekcija te da Gradskoj skupštini nije u legislativi da natjera gradonačelnika da obustavi radove na spomenutom gradskom trgu.

Na dnevnom redu je i ponovno Dinamo i njegova privatizacija. No niti ovu točku neće podržati, već će prihvatiti prijedlog Neovisnih za Hrvatsku, koji u svom elaboratu ne sadrži stadion Maksimir. Pojasnio je da se time rješava proces preoblikovanja, odnosno daje odgovor na pitanje može li Dinamo iz sportske udruge prijeći u dioničko društvo dok se o tome ne napravi elaborat.

Mikulić se osvrnuo i na poskupljenja parkinga te je ispred svog kluba te je u ime svog kluba poručio da bi se u centru trebao smanjiti promet te kako bi se trebao povećati broj gradskih garaža. Potom je zaključio kako je najlakše donijeti odluku o poskupljenju i reći da »to tako treba biti«.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni