Zagrebački sirek – idealna ljetna namirnica svih Zagrepčana

Zagrebački sirek – idealna ljetna namirnica svih Zagrepčana

Riječ o iznimno prilagodljivoj namirnici koja se može koristiti kao izvrsna zamjena za kaloričnije sireve s mnogo masnoća u brojnim receptima i jelima

Zaštićeno ime “ZG sirek” i jamstveni figurativni žig za porijeklo i kvalitetu proizvoda čiji je vlasnik Udruga malih sirara Grada Zagreba. ZG Sirek ima oznaku izvornog zagrebačkog i zaštićena je robna marka, a kumice-proizvođačice koje ga prodaju na zagrebačkim tržnicama imaju certifikat i žig za svoj proizvod.

Kumice su brend gradskih tržnica, a njihov je svježi sir ovim projektom očuvao svoju autentičnost. U promociju ove robne marke uključili su se Grad Zagreb i Zagrebačka županija. ZG sirek prodaje se u komadu od 60 dekagrama za 15 kuna, a dostupan je na tržnicama Dolac, Utrina, Špansko, Dubrava, Jarun.

Poznato je kako Zagrebački sirek zbog svojih nutritivnih svojstava predstavlja idealnu namirnicu za sve one koji se muče s održavanjem idealne tjelesne težine, vrlo je zasitan, a uz to ima iznimno malu kalorijsku vrijednost (pola kilograma ima oko 380 kalorija) i to s beznačajnim udjelom masti. Stoga je riječ o iznimno prilagodljivoj namirnici koja se može koristiti kao izvrsna zamjena za kaloričnije sireve s mnogo masnoća u brojnim receptima i jelima.

A po ljeti, spada u svježe i sigurne namirnice jer je brend podložan čestim i nasumičnim kontrolama kvalitete, te kupci u ZG Sireku mogu uživati cijelo ljeto bez straha.

Jedna od onih koje to mogu potvrditi je Romina Zadravec, koja vodi Obiteljsku siranu Kusanovec a koja je prije nekoliko dana po odabiru stručnog žirija proglašena najuzornija seoska žena Zagrebačke županije u 2015. godini. Na međunarodnoj izlozbi sira u Austriji Romina je za kuhani sir osvojila zlato. Osim u proizvodnji sira Romina je i društveno aktivna te je predsjednica udruge malih sirara na županijskom i državnom nivou. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni