Zagrebački SDP: Tri razloga zbog kojih nećemo podržati rebalans proračuna

Zagrebački SDP: Tri razloga zbog kojih nećemo podržati rebalans proračuna

Davor Bernardić je istaknuo da SDP apsolutno podržava besplatne udžbenike za sve zagrebačke srednjoškolce te je apelirao da se prijedlog rebalansa koji osigurava samo tu mjeru uputi u Gradsku skupštinu

Iz Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini poručili su danas kako neće podržati prijedlog rebalansa proračuna za 2015. godinu te navode tri razloga za to. SDP-ovci, naime smatraju da se prijedlog temelji na prihodima čije ostvarenje je neizvjesno i stvar je odluke suda, a radi se o sporu s Republikom Hrvatskom u vrijednosti od 205 milijuna kuna.

Druga stvar koja je zasmetala SDP-ove zastupnike je činjenica da nisu predviđena dodatna sredstva za poticanje poduzetnika, izvoznika i proizvođača.

Treća stvar je ta da nije napravljen korak naprijed već korak nazad u organizaciji sustava primarne selekcije otpada odnosno reciklaže.

Davor Bernardić je istaknuo da SDP apsolutno podržava besplatne udžbenike za sve zagrebačke srednjoškolce te je apelirao da se prijedlog rebalansa koji osigurava samo tu mjeru uputi u Gradsku skupštinu te da bi takav prijedlog podržali.

»Ništa nije napravljeno da se osigura lakše disanje za sirotinju i obespravljene u Gradu Zagrebu, ali zato se brine o masnim guskama«, izjavio je Bernardić na današnjoj sjednici Odbora za kontrolu pri Gradskoj skupštini koji većinom glasova nije podržao prijedlog rebalansa, ali je izglasana inicijativa SDP-ovaca da gradska uprava amandmanom predloži rebalans samo s mjerom besplatnih udžbenika. Zastupnici s Bandićeve liste nisu podržali taj prijedlog. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni