Zagrebački SDP traži da se novčana pomoć isplaćuje većem broju umirovljenika

Zagrebački SDP traži da se novčana pomoć isplaćuje većem broju umirovljenika

(Foto: GO SDP)

Na današnjoj konferenciji za medije Gradska organizacija SDP-a predstavila je svoje amandmane na zagrebački proračun za 2023. godinu, koji će se naći pred zastupnicima na sljedećoj sjednici Gradske skupštine, 8. prosinca.

V. d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić pojasnio je amandman o podizanju imovinskog cenzusa za stjecanje prava na novčanu naknadu za umirovljenike, sa sadašnjih 1700 na 1800 kuna.

„Navedenom izmjenom proširio bi se krug korisnika naknade za 2300 novih korisnika“, naveo je Kolarić. Dodao je kako su predložili podizanje dosadašnjeg iznosa naknade za dodatnih 100 kuna umirovljenicima čija je mirovina manja od 1500 kuna, dok bi u kategoriji umirovljenika s mirovinama 1500 do 1800 kuna naknada ostala 200 kuna.

SDP-ovci predlažu da i se i za osobe s invaliditetom uvede isplata naknada za Božić i Uskrs. Ukupna godišnja izdvajanja temeljem ovog amandmana iznosila bi više od 20 milijuna kuna.

Nadalje, Kolarić je naveo i kako se SDP založio za osiguranje novih smještajnih kapaciteta domova za starije osobe na području Zagreba dogradnjom postojećih i izgradnjom novih domova ili uzimanjem u zakup odgovarajućih objekata.

Svojim amandmanima SDP se založio i za očuvanje kvalitete i dubine vode pogodne za sport, rekreaciju i kupanje na Jarunu. Predlažu da se provede »izmuljivanje« te ostale mjere revitalizacije te modernizaciju sustava oborinske i komunalne odvodnje.

Ukupna vrijednost SDP-ovih amandmana na Proračuna Grada za 2023. godinu iznosi više od 40 milijuna kuna. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni