Zagrebački SDP predstavio nove gradske zastupnike

Zagrebački SDP predstavio nove gradske zastupnike

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras danas je u središnjici stranke na Iblerovom trgu predstavio nove gradske zastupnike SDP-a.

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini dosadašnje zastupnike Vesnu Nađ, Rajka Ostojića i Zvanu Brumnića zamijenit će epidemiolog Branko Kolarić, ekonomist Darko Liović i politologinja Lara Kvesić.

“Ovo je prilika da određenom svježinom pokušamo u Gradskoj skupštini nametnuti određene teme i pokazati jedan novi smjer djelovanja SDP-a te pokrenuti najaktualnije teme u gradu Zagrebu”, rekao je Maras.

Naglasio je da će Kolarić kao predsjednik Odbora za zdravstvo pri Gradskoj skupštini dati značajan doprinos u borbi protiv Covid-19 pandemije, ali i što se tiče zdravstvene situacije u Zagrebu.

Maras je pojasnio koja će biti uloga Darka Liovića kao predsjednika Odbora za kontrolu.

“Svjesni smo da Grad Zagreb nije pripreman za 20 % sufinanciranja obnove grada nakon potresa. Kroz gradski proračun i kontrolu treba vidjeti što se može smanjiti, što se može racionalnije trošiti i taj novac usmjeriti za pomoć građanima kako bi se grad što prije obnovio. Liovićev fokus rada će biti i pomoć malim gospodarstvenicima. Mjere koje Vlada donosi nisu popraćene adekvatnom pomoći, pogotovo malim i srednjim gospodarstvenicima”, istaknuo je šef zagrebačkog SDP-a.

Najavio je da će Lara Kvesić obnašati dužnost predsjednice skupštinskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova te ima velikog iskustva vezano za teme mladih i ljudskih prava.

“U Zagrebu moramo vratiti teme društvene snošljivosti, dijaloga, kulturnog ophođenja, komunikacije i govor mržnje koji je prisutan u javnosti maknuti iz fokusa“, rekao je Maras. Osvrnuo se na pokušaj prekjučerašnjeg ubojstva policajca pred Vladom te je istaknuo da reakcija Vlade nije bila zadovoljavajuća.

“Zatvoriti Markov trg znači zaštititi Vladu i Hrvatski sabor, ali to nije rješenje. Trebamo naći način kako zaštiti društvo i sugrađane, jer incident koji se dogodio pred Vladom može se dogoditi u bilo kojem dijelu grada“, izjavio je Maras.

Poručio je da će se “novi SDP” u Gradskoj skupštini baviti temama koje zanimaju Zagrepčane i biti njihov glas.

“Teme kojima ćemo se baviti u narednih šest mjeseci do lokalnih izbora su obnova Zagreba, podrška gospodarstvu, Covid-19, time da Zagreb postane siguran grad, grad tolerancije, ljudskih prava. Uz to ćemo predstaviti rješenja koja ćemo građanima nuditi četiri godine nakon lokalnih izbora. Ovo je šansa da u narednih šest mjeseci predstavimo novi SDP u gradu i pokušamo napraviti sve kako bi zaslužili povjerenje građana u mandatu 2021.-2025.“, zaključio je Maras.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni