Zagrebački SDP osudio uvredljivu komunikaciju i zatražio Milanovićevo očitovanje

Zagrebački SDP osudio uvredljivu komunikaciju i zatražio Milanovićevo očitovanje

Na sastanku se moglo čuti i kako su neki članovi izbacivani zbog izrečenog različitog mišljenja, ali da ti kriteriji očito ne vrijede isto za sve

Na izvanrednoj sjednici predsjedništva zagrebačkog SDP-a koja se održala u nedjelju navečer razgovaralo se o napadima i uvredama upućenima prema demokratski izabranom vodstvu GO SDP Zagreb, prema potpredsjedniku stranke Gordanu Marasu i pojedincima iz gradske organizacije, koje su objavljene u subotu i nedjelju u 24 sata. Predsjedništvo je oštro osudilo neprimjerenu i uvredljivu komunikaciju bez poštivanja kolega. Zagrebački SDP ne podržava govor ulice i govor mržnje, neovisno o tome od koga je upućen i kome je upućen.

Predsjedništvo je izglasalo i deklaraciju o međusobnom poštivanju, slobodi govora i primjerenom ponašanju u kojoj ističu da “pristojna i primjerena komunikacija, međusobno uvažavanje, poštivanje različitog mišljenja su osnova djelovanja svih SDP-ovaca” te kako je SDP stranka u čijem fokusu su ljudi koji su svrha njihovog djelovanja postojanja. “Prema ljudima se odnosimo dobronamjerno, s poštovanjem, uvažavanjem različitosti i s pažnjom”, naglašavaju u deklaraciji gradske organizacije.

Predsjedništvo je zaključilo kako ovakva komunikacija nepopravljivo šteti ugledu stranke u javnosti i suprotna je statutu SDP-a. Na sastanku se moglo čuti i kako su neki članovi izbacivani zbog izrečenog različitog mišljenja, ali da ti kriteriji očito ne vrijede isto za sve.

Također, zagrebački SDP-ovci zatražili su i službeno očitovanje od Zorana Milanovića s obzirom na to da su uvrede i teške optužbe izrečeni od istaknutih članova njegovog stožera za unutarstranačke izbore koji se održavaju 2.travnja. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni