Zagrebački salon donosi 252 auto-karikature

Zagrebački salon donosi 252 auto-karikature

Nagrada za najuspješniju karikaturu pripala Indonežaninu Ediu Dharmi

U auli zgrade Gradske uprave jučer je otvoren 13. Međunarodni zagrebački salon auto-karikature na temu benzinske postaje, koji se održava u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Pozdravivši sve prisutne na tradicionalnom salonu auto-karikature, gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj salona, čestitao je svim karikaturistima na domišljatim radovima te uručio glavnu nagradu Grand Prix-a u iznosu od 2500 eura. Nagrada je pripala Indonežaninu Ediu Dharmi, a preuzela ju je predstavnica veleposlanstva Indonezije Elbanita Lingkansurya Ruru.

Lea Lovrenčić iz Centra za kulturu i informacije Maksimir istaknula je kako su nas i ove godine autori i autorice, njih ukupno 252 iz 55 zemalja svijeta ne samo nasmijali, već i potaknuli na razmišljanja sa svojim radovima.

„Svake godine iznova se potvrđuje pravilo da je mašta karikaturista i karikaturistica neiscrpna te da je medij karikature i dalje aktualan u svim dijelovima svijeta, a Grad Zagreb se može pohvaliti da je domaćin kulturne manifestacije koja je u središte postavila upravo djelić naše svakodnevnice, a to su automobili”, ustvrdila je Lovrenčić.

„Budući da nam iz godine u godinu pristižu sve kreativniji, duhovitiji i inovativniji radovi, žiriju je iznimno teško izabrati najbolje radove u tako velikoj i kvalitetnoj konkurenciji. Osim Grand Prix-a, prve tri nagrade i određeni broj priznanja koje dodjeljujemo, ove godine uručili smo i posebne pohvale”, istaknuo je Nenad Zuber, predsjednik žirija.

Na ovogodišnjem salonu auto-karikature izloženo je ukupno 420 radova koji će biti izloženi u auli Gradske uprave do 28. veljače. Izložba se može razgledati u radnom vremenu Gradske uprave, a ulaz je slobodan.

Tema sljedećeg Salona je bijes na cesti. (zg-m)