Zagrebački praznik gline

Zagrebački praznik gline

Riječ je o međunarodnom susretu umjetnika u keramici s bogatim programom na temu “Glina kao mogućnost likovnog izraza”

Centar za kulturu Trešnjevka ugostiti će manifestaciju Zagrebački praznik gline (Zagreb Clay Fest), koja će se održati 18. i 19. lipnja. Riječ je o međunarodnom susretu umjetnika u keramici s bogatim programom na temu “Glina kao mogućnost likovnog izraza”. U sklopu programa u Galeriji Modulor 19. lipnja održat će se izložba “EX TEMPORE”. Izložba će biti otvorena u 19 sati, a u njoj sudjeluju umjetnici iz Argentine, Austrije, Irske, Italije, Jordana, Kanade, Libanona, Nepala, Slovenije, Srbije, Švicarske i Turske, uz još 15 do 20 umjetnika iz Hrvatske. Izložba se može razgledati do nedjelje 22. lipnja.

Posebnost ove izložbe je kolegijalno žiriranje izlagača, koji će sistemom pozitivne selekcije odrediti nagrade i očitovanja o izvrsnosti. Na dan otvaranja izložbe od 10 do 17 sati, u Cekateu će se održat serija predavanja s projekcijama inspiriranih temom „Glina kao mogućnost likovnog izražavanja“. Predavači su : Dragica Čadež Lapajne (Slovenija), Ursula Früh (Švicarska), Rolando Giovanini, (Italija), Đurđica Horvat, (Hrvatska), Jane Jermyn (Irska), Burcu Karabey (Turska), Samar Mogharbel (Libanon), Michael Moore (Irska),Hanibal Salvaro (Hrvatska), Vilma Villaverde (Argentina) i Jana Žiljak Vujić (Hrvatska).

Organizator ovogodišnjeg zbivanja je udruga LADICA, u partnerstvu s Centrom za kulturu Trešnjevka. Ovo je prvi Zagrebački praznik gline, a organizatori ga namjeravaju održavati svake godine s ciljem popularizacije umjetničke keramike te međunarodne promocije hrvatske umjetničke keramike i suradnje s kolegicama i kolegama iz cijelog svijeta. Ovakvi događaju bi mogli mnogim kolegicama i kolegama otvoriti nove internacionalne mogućnosti djelovanja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni