Zagrebački policajci od sada i na biciklima

Zagrebački policajci od sada i na biciklima

U prvoj su fazi odabrane policijske postaje Črnomerec-Susedgrad, Maksimir-Centar, Novi Zagreb i Trešnjevka. Ove četiri postaje imaju najveće javne površine, a na njihovom području su Jarun, Bundek, Maksimir, centar grada i Zrinjevac

U utorak je ispred zgrade Gradske uprave održana primopredaja prvih bicikala službenicima Policijske uprave zagrebačke u sklopu pilot-projekta biciklističke policijske ophodnje na području grada. Radi se o projektu kojeg su pokrenuli Policijska uprava zagrebačka i Grad Zagreb s ciljem da se poveća prisutnost i mobilnost policijskih službenika, ojača povjerenje između građana i policije te poveća osjećaj sigurnosti građana Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je veliko zadovoljstvo ovim projektom kao svojevrsnim nastavkom strategije Policajac u zajednici. “Grad Zagreb je europska metropola, a naša policija je na razini standarda razvijenih europskih zemalja. Do Božića ćemo osigurati sredstva da svaka policijska postaja u Zagrebu ima dva policijska bicikla”, kazao je Bandić.

“U prvoj su fazi odabrane policijske postaje Črnomerec-Susedgrad, Maksimir-Centar, Novi Zagreb i Trešnjevka. Ove četiri postaje imaju najveće javne površine, a na njihovom području su Jarun, Bundek, Maksimir, centar grada i Zrinjevac, što omogućuje maksimalnu pokrivenost putem policijskih bicikala. Građani će u ovim kvartovima moći računati na bržu reakciju na dojave, veću pristupnost tamo gdje službena vozila ne mogu pristupiti i sigurnije javne površine”, izjavio je zamjenik načelnika PUZ, Dubravko Teur.

Ovaj projekt nije pokrenut samo zbog sigurnosti ili sankcioniranja građana u prometu, već i zbog populariziranja bicikla kao zdravog i ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva. Uz bicikle, službenici su opskrbljeni i dodatnom opremom uključujući kacige, rukavice i sigurnosne prsluke, objasnila je Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni