Zagrebački Muzej iluzija otvorio podružnicu i u Šangaju

Zagrebački Muzej iluzija otvorio podružnicu i u Šangaju

(Foto: Muzej iluzija)

Namjera je kineskog partnera u suvenirnici Muzeja iluzija nuditi i hrvatske proizvode kako će oni postajati dostupni na kineskom tržištu

Na prestižnoj lokaciji u neposrednoj blizini znamenite obalne šetnice The Bund u Šangaju nedavno je otvoren 16. Muzej iluzija. Ovo je 14.  franšiza Muzeja iluzija u svijetu i prva u Kini, a riječ je o dosad najvećem prostoru ovog Muzeja koji je stekao svjetsku popularnost u samo četiri godine od otvaranja svojih vrata u Zagrebu.

Na svečanom otvorenju Muzeja iluzija okupilo se stotinjak uzvanika, a goste su prigodno pozdravili poslovni partneri u uspostavljanju Muzeja, Cai Yu i Roko Živković te zamjenica direktora šangajskog Ureda za turizam Cheng Meihong, kao i veleposlanik RH u NRK, mr. sc. Dario Mihelin.

„Izuzetno smo ponosni da je Muzej iluzija iz Zagreba postao svjetski turistički proizvod te da se za Hrvatsku i Zagreb sada čuje na sve četiri strane svijeta. Otvorenje Muzeja u Kini dodatna je poveznica obilježavanja Godine kulture i turizma između Hrvatske i Kine, ali i sjajan uvod u 40. obljetnicu prijateljstva između Zagreba i Šangaja koja se obilježava iduće godine. Osim Muzeja iluzija, u Šangaju će se najesen otvoriti i izložba Muzeja 80-tih te će time Zagreb biti predstavljen kroz čak dva muzeja na kineskom tržištu.“, izjavila je tom prigodom direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Šangajski Muzej iluzija započeo je s radom već tri mjeseca nakon potpisivanja suradnje između osnivača Muzeja iluzija i kineskog partnera na marginama dubrovačkog sastanka na vrhu Suradnje 17+1. Namjera je kineskog partnera u suvenirnici Muzeja iluzija nuditi i hrvatske proizvode kako će oni postajati dostupni na kineskom tržištu.

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t