Zagrebački „Montmartre“: Uskoro počinje Gornjogradska likovna kolonija

Zagrebački „Montmartre“: Uskoro počinje Gornjogradska likovna kolonija

U sklopu manifestacije održavat će se i besplatne radionice kojima je svrha upoznati građanstvo sa raznolikim likovnim izričajima i likovnim tehnikama te pružiti mogućnost stvaranja uz profesionalno vodstvo

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu – HDLU i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) započinje peta po redu „Gornjogradska likovna kolonija“ koja se održava u razdoblju od 1. lipnja do 1. rujna radnim danom od 11 do 21 sati i vikendom od 10 do 20 sati na Strossmayerovom šetalištu.

Stross_likovna_kolonijaU sklopu manifestacije održavat će se i besplatne radionice, od utorka do petka (od 16 do 19 sati; vikendom od 17 do 20 sati). Ponedjeljkom, praznicima i blagdanima radionice se neće održavati, a u slučaju kiše se odgađaju.

Radionice su namijenjene svim zainteresiranim građanima, bez obzira na njihovu dob i besplatne su za sve sudionike. Svrha im je upoznati građanstvo sa raznolikim likovnim izričajima i likovnim tehnikama te pružiti mogućnost stvaranja uz profesionalno vodstvo likovnih umjetnika i umjetnica članova i članica HDLU, te izraditi vlastiti rad u inspirativnom Gornjogradskom okruženju u hladovini pod krošnjama Strossmayerovog šetališta.

Prodaja umjetnina

Svim polaznicima je omogućen materijal za radionice te profesionalno vodstvo, a svaki polaznik po završetku radionice može svoje umjetničko djelo ponijeti sa sobom. Za trajanja Gornjogradske likovne kolonije na Štrosu će se moći razgledati i kupiti originalni radovi likovnih umjetnika, članova i članica HDLU-a. Po uzoru na Pariški Montmartre, svakodnevno i neovisno o radionicama i ostalim sadržajima, likovni umjetnici, portretisti, karikaturisti, slikari, crtači, ilustratori, dizajneri i ostali umjetnici na licu mjesta će stvarati nove radove koji će se mogu i kupiti.

Inače, članovi HDLU-a sudjelovat će i na ljetnom kulturno – zabavnom programu Zagrebačkom vremeplovu – „Tkalčijana“, četvrtkom i petkom od 19 do 23 sata te subotom 11 do 13 sati.

Detaljan raspored radionica i ostalih događanja bit će dostupan na službenim stranicama HDLU –a: www.hdlu.hr/dogadanja/ te TZGZ-a: www.zagreb-touristinfo.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni