Zagrebački izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira u Gradsku upravu

Zagrebački izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira u Gradsku upravu

Izviđači su Betlehemsko svjetlo 16. put donijeli u zagrebačku Gradsku upravu, a 28. put u Hrvatsku

Ivana Vranješ

U povodu božićnih blagdana članovi Zagrebačkog skautskog zbora danas su u aulu Gradske uprave unijeli Betlehemsko svjetlo mira. Svjetlo su izviđači tradicionalno predali zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je njime zapalio lampaš Grada Zagreba.

Božićnu atmosferu događaju dao je nastup desetogodišnje Eve Kuzman koja je izvela pjesmu Angeluš.

Gradonačelnik Bandić je prigodnim riječima pozdravio izviđače Zagrebačkog skautskog zbora.

Naglasio je da Betlehemsko svjetlo navješćuje Božić, simbol je mira i ljubavi, ali i ulijeva nadu u ova teška vremena, odnosno u vrijeme COVID-19 pandemije kojom smo svi pogođeni. Gradonačelnik je poručio da pružimo jedni drugima ruku mira, solidarnosti i zajedništva te je svima čestitao Božić i Novu godinu.

„Donosimo svjetlo mira i ljubavi, a nadasve nade ove godine kada je svima teško”, rekla je Višnja Sremić, koordinatorica za Betlehemsko svjetlo iz Zagrebačkog skautskog zbora. Naglasila je da ove godine Betlehemsko svjetlo dolazi iz austrijskog grada Salzburga, a zagrebački du ga izviđači preuzeli od izviđača iz Slovenije.

„Betlehemsko svjetlo smo 16. put donijeli u zagrebačku Gradsku upravu, a 28. put u Hrvatsku. Svjetlo je već otišlo u Osijek i Đakovo, a ono će biti u svim dijelovima Hrvatske. Ove godine građanima Zagreba želimo mir, ljubav i zdravlje, odnosno da što prije prođe korona”, izjavila je Sremić.

Jedan od izviđača koji je unio Betlehemsko svjetlo u zgradu Gradske uprave je Matej Martinović, student 3. godine Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

„Od četvrtog razreda osnovne škole sam u izviđačima. Kao izviđač sam puno naučio, upoznao druge ljude i putovao. To me je ispunjavalo posebno u nekim teškim situacijama. Nekoliko puta sam bio u Beču na misi s drugim izviđačima i na preuzimanju Betlehemskog svjetla, čime sam bio posebno počašćen“, rekao je Martinović za ZG-magazin.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni