Zagrebački holding u potpunosti otplatio euroobveznice

Zagrebački holding u potpunosti otplatio euroobveznice

Zagrebački holding je u srijedu  izvršio otplatu euroobveznica u ukupnome preostalom iznosu od 153.700.000,00 eura glavnice i 8.453.500,00 kamata. Ovom uplatom je zatvoreno desetogodišnje razdoblje zaduženja na inozemnome tržištu kapitala. Osim toga, od danas se s obveznicama Zagrebačkog holdinga može trgovati na domaćem tržištu kapitala, objavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji za medije u zgradi Gradske uprave..

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako može biti zadovoljan što je Holding odradio sjajan posao, a potom nadodao:

Kad se netko zadužuje u domaćoj valuti na domaćem tržištu, onda je to u svakom slučaju pohvalno, a kada pri tome još smanji valutni rizik na minimum i kamatu gotovo za 2%, onda je sve još pohvalnije,.

Smatra kako ovakvi rezultati nisu slučajni. Ako je Advent u Zagrebu dvaput zaredom proglašen najboljom božićnom destinacijom, ako smo treći put zaredom dobili priznanje za transparentnost proračuna, onda ovakvi uspjesi ne čude i nisu slučajni.

Osim toga, najbolji dokaz je prošlogodišnji interes domaćih investitora za sedmogodišnjom kunskom obveznicom Zagrebačkog holdinga, a koja je osigurana jamstvom Grada Zagreba. Tad je ukupna potražnja iznosila više od 3 milijarde kuna, što najbolje govori o povjerenju koje investitori na domaćem tržištu kapitala imaju u poslovne i upravljačke sposobnosti Zagrebačkog holdinga.

Spomenimo i to, kako su sredstva prikupljena na domaćem tržištu  iskorištena za prijevremeni otkup i otkup po dospijeću ranije spomenute euroobveznice iz 2007. (Zg magazin)