Zagrebački HNS-ovci će tražiti smjenu Darinka Kosora

Zagrebački HNS-ovci će tražiti smjenu Darinka Kosora

»Moj je mandat na svakoj sjednici na kušnji te nikakva inicijativa od dva zastupnika to ne mogu poremetiti«, rekao je Kosor

Već na idućoj sjednici Gradske skupštine zagrebački HNS će zatražiti izglasavanje povjerenja njezinom predsjedniku, HSLS-ovcu Darinku Kosoru. Najavio je to HNS-ov gradski zastupnik Tomsilav Stojak, a prenio Radio Sljeme.

U HNS-u smatraju da se Kosor bavi izvršnom vlasti što nije njegov posao, a Stojak kaže da Kosor pokušava preuzeti ulogu gradonačelnika. Ocijenio je kako svojim djelovanjem Kosor unosi nered u politički život Zagreba, što kao predsjednik Skupštine ne bi smio činiti.

Na Stojakovu prozivku odmah je reagirao Darinko Kosor rekavši da zagrebački HNS sa svoja dva zastupnika u skupštini ne predstavlja nikakvu prijetnju za njegovu poziciju te da ta stranka nema nikakvu težinu.

»HNS već neko vrijeme smatra da će u Zagrebu doći doći do prijevremenih izbora, imaju svog kandidata za gradonačelnika to je Anka Mrak Taritaš. Vjerovatno je to u funkciji njezine kandidature, ali moj je mandat na svakoj sjednici na kušnji te nikakva inicijativa od dva zastupnika to ne mogu poremetiti«, rekao je Kosor, ocijenivši da mu se HNS »u ovom trenutku čini kao neki skriveni potrčko neke druge grupacije«. »Oni oni uvijek igraju svoju ulogu koja za njih na kraju loše završi«,. zaključio je Kosor. (hrt /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni