Zagrebački grafiti umjetnik dospio u turistički priručnik Pariza

Zagrebački grafiti umjetnik dospio u turistički priručnik Pariza

Poznati zagrebački grafiti umjetnik, Lunar, dospio je u poznati turistički priručnik  Street art guide Paris 2018/2019. Upravo je njegov grafit  Blushing cat, koji je završio u ovom priručniku,  nastao još 2017.godine. Kako kaže Lunar, veseli ga svaki interes, svako priznanje, pa tako i ovo. Pritom nadodaje:

“Svaka objava bilo kojeg tipa ne znaci ništa sama za sebe, ali kao cjelina, gdje kontinuirano radiš dugi niz godina i razvijaš se, a publika promatra tvoj rad i cijeni ga plus angažira te donosi ti satisfakciju”

Rad grafiti umjetnika, Lunara, Blushing cat

Pitali smo ga zašto ga se toliko dojmila ova nagrada. Kaže, kako Pariz ima staru i kvalitetnu scenu čiji su mu neki od protagonista bili medu uzorima u ranim danima, a inspiracija su mi i danas.  Nadodaje da mu je čast  bila i sudjelovati u prestižnom pariškom Le Mur projektu ranije prošle godine, kao i svako druženje i suradnja s velikanima njihove scene. Inače. Le Mur  je projekt ljudi u Parizu koji svaka dva tjedna dovode međunarodne renomirane umjetnike da oslikavaju zid na Rue Oberkampf. U to su uključeni galeristi, umjetnici i volonteri.

Lunar pritom nadodaje, kako tamošnja  gradska publika voli i evidentira grafite. Potom kaže:
“Bilo je francuskih knjiga i časopisa koji su već ranije pratili moj rad. Publika tamo nije preko noci otkrila grafite, već ih, kao i protagonisti, autori, galeristi i zaljubljenici godinama pratila i njegovala interes plus sudjelovala”, zaključuje Lunar.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni