Zagrebačke trešnje dostupne na sedam gradskih lokacija

Zagrebačke trešnje dostupne na sedam gradskih lokacija

Tijekom manifestacije 10. Dani zagrebačkih trešanja građani će do kraja lipnja na sedam gradskih lokacija moći kupiti domaće trešnje najpoznatijih sorti – hrušt, tugarka i volovsko srce od ukupno 26 uzgajivača.

Riječ je o manifestaciji u organizaciji udruge ZG trešnja i Grada Zagreba, koja omogućava lokalnim proizvođačima kvalitetne, domaće trešnje ponude Zagrepčanima te brojnim posjetiteljima hrvatske metropole.

Broj prodajnih lokacija smanjuje se iz godine u godinu. Tako smo 2018. izvještavali o prodaji na 13 lokacija, 2019. na devet, a ove godine zagrebačke trešnja dostupne su samo na sedam gradskih lokacija.

Zbog mraza ovogodišnji urod prilično loš, no gradonačelnik Milan Bandić je prilikom otvorenja manifestacije na Tomislavcu izjavio da su proizvođači svojim trudom spasili sve što se spasiti može, dodavši kako je s Gradskim uredom za poljoprivredu odlučeno da se proizvođačima zbog situacije s koronavirusom pomogne.

Pročelnik ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić je poručio da je njegov Ured odredio mjere pomoći za uvećane troškove proizvodnje i plasmana proizvoda na tržište te da vjeruje da će na snagu stupiti početkom srpnja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni