Zagrebačke škole u utorak ponovno u štrajku

Zagrebačke škole u utorak ponovno u štrajku

Predstavnici sindikata u obrazovanju najavili su kako će u utorak, 29. listopada štrajkati škole na području Grada Zagreba i Dubrovačko-neretvanske županije. Neke su škole o tome već o tome obavijestile roditelje putem elektroničke pošte ili svojih mrežnih stranica.

Najava štrajka stigla je nakon današnjeg neuspjelog pregovora između Vlade i Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

»Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, nakon uvodnih rečenica postavio je pitanje predstavnicima Vlade – ima li Vlada određen termin za sastanak sa sindikatima koji su u štrajku, za rješavanje njihovih zahtjeva. Nakon razmišljanja predstavnika Vlade, dobili smo odgovor da Vlada ne zna«, rekao je čelnik NSZSŠH-a Branimir Mihalinec dodavši da su na sastanku bili ministar financija Zdravko Marić i ministar rada Josip Alardović, prenosi dnevnik hr.

Iz sindikata kažu da nisu dobili odgovor na pitanje kada će biti razgovor o koeficijentima te da nisu imali razlog za nastavak razgovora.

»Naš će štrajk trajati dok se ne riješe naši zahtjevi«, rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Štrajk se nastavlja i u visokom obrazovanju pa će se tako na fakultetima održati u srijedu 30. listopada. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni