Zagrebačke jagode dostupne na 101 gradskoj lokaciji

Zagrebačke jagode dostupne na 101 gradskoj lokaciji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je na Trgu kralja Tomislava 21. put otvorio Dane zagrebačkih jagoda.

Na otvaranju ove tradicionalne manifestacije gradonačelnik je u prvome redu zahvalio Nacionalnomu stožeru civilne zaštite na ukazanu povjerenju, Stožeru civilne zaštite Grada Zagreba na izvrsnoj organizaciji te Gradskomu uredu za poljoprivredu.

»Zbog otežanih uvjeta što su ih prouzročili koronavirus i potres, ovogodišnje 21. Dane organiziramo s pojačanim oprezom i dajemo sve od sebe kako bi 45 zagrebačkih proizvođača i 30 iz Zagrebačke županije građanima mogli ponuditi svoje proizvode i kako bi osigurali vlastitu egzistenciju. Na 111 štandova te na 101. lokaciji diljem grada možete pronaći najkvalitetnije i najbolje jagode u Hrvatskoj«, kazao je gradonačelnik.

Dane zagrebačkih jagoda organizira Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, uz potporu Grada i Županije.

»Cijenu jagoda nismo mijenjali i to je naš doprinos ovoj situaciji. Pozivam sve nadležne da najrigoroznije kažnjavaju one koje zloupotrebljavaju novonastalu situaciju, kao i one koje krše propisane mjere zaštite od koronavirusa. Cijena mjerice, kao i svih ovih godina, iznosi 15 kuna!«, poručio je Marijan Herceg, predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda koji je u ime svih zagrebačkih uzgajivača jagoda gradonačelniku zahvalio na povjerenju i uvažavanju ovakva načina prodaje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni