Zagrebačke hitne službe lani obavile 23.610 intervencija

Zagrebačke hitne službe lani obavile 23.610 intervencija

Najveći broj hitnih intervencija obavile su ekipe Zavoda za hitnu medicinu i to 19.291, dok su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava obavili 4.198 hitnih intervencija

Na službenoj mrežnoj stranici Grada Zagreba danas se objavljen Izvještaj o radu snaga zaštite i spašavanja Grada Zagreba za 2013.  Prema podacima iz Izvještaja tijekom 2013. snage zaštite i spašavanja Grada Zagreba obavile su ukupno 23.610 hitnih intervencija. Usporedbe radi, godinu ranije zabilježeno je 24.900 hitnih intervencija.

Najveći broj hitnih intervencija obavile su ekipe Zavoda za hitnu medicinu i to 19.291, dok su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava obavili 4.198 hitnih intervencija. Hrvatska gorska služba spašavanja koja djeluje na području Medvednice obavila je ukupno 121 hitnu intervenciju potrage i spašavanja.

Zavod za hitnu medicinu Zagreb prošle godine obavio je 19.291 intervenciju hitne medicinske pomoći. Sve intervencije su obavljene uz prisutnost liječnika, a po stupnju hitnosti su:

a)      I. stupanj hitnosti u koji spadaju intervencije prema životno ugroženim osobama. Po ovom stupnju hitnosti u promatranom periodu pripadnici ZHMGZ obavili su 3.157 intervencija.

b)      II. stupanj hitnosti, u koji spadaju intervencije prema potencijalno životno ugroženim osobama. Po ovom stupnju hitnosti pripadnici ZHMGZ obavili su 16.134 intervencija.

Javna vatrogasna postrojba obavila je ukupno 3 435 hitnih intervencija.

Po strukturi intervencije su se odnosile na:

a)      hitno postupanje u slučaju požara – 1 012 intervencija;

b)      hitno postupanje u slučaju tehničkih intervencija – 2 039 intervencije;

c)      hitno postupanje u ostalim slučajevima 384 intervencija.

Dobrovoljna vatrogasna društva obavila su ukupno 763 intervencije.

Djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama upravljali su i sudjelovali u radu na terenu u svim značajnijim intervencijama i to njih 110, od čega su najbrojnije bile intervencije povezane s aktivacijom klizišta. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni