Zagrebačke ceste pod kontorolom

Zagrebačke ceste pod kontorolom

U Zimskoj službi sudjeluje 208 ekipa s 68 specijalnih vozila koja su raspoređena u 12 mjesta pripravnosti. Plan rada ove službe obuhvaća raljenje i posipavanje cesta u ukupnoj dužini od 2 449 kilometara, površine 12. 894.119 metara kvadratnih.

Točno kako su najavljivali meteorolozi, u Zagrebu je ujutro počela padati kiša koja se pretvara u susnježicu i snijeg. Prve pahulje ipak nisu zabjelile zagrebačke ceste i zelene površine jer se snijeg topi pri dodiru s tlom. Tako da nema niti prometnih poteškoća. Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) javljaju kako se vozi sporije zbog velikih količina vode na kolnicima i gužve prema središtu grada. Sporija vožnja utječe i na redovitost pojednih tramvajskih i autobusnih linija. U ZET-u javljaju kako su mogući poremećaji na brdskim autobusnim linijama, ukoliko dođe do pada temperature i jačanja oborina. Stoga preporučaju raniji polazak prema odredištima.

Zimska služba radi punom parom

Najniža temperatura u sedam sati ujutro zabilježena je na Sljemenu i Zavižanu, gdje je bilo -2 Celzijeva stupnja. Na Sljemenu je izmjereno i 10 centimetara snijega.

„Sljemenske ceste se čiste od sinoć, kao i ceste kojima prometuju autobusne brdske linije. Za sada nemamo velikih problema, tako da nismo poslali sve ekipe zimske službe na teren. Zimska služba započela je i sa čišćenjem nadvožnjaka, mostova i brdskih linija“, objasnio je Miroslav Capan iz zagrebačke Zimske službe.

U Zimskoj službi sudjeluje 208 ekipa s 68 specijalnih vozila koja su raspoređena u 12 mjesta pripravnosti. Plan rada ove službe obuhvaća raljenje i posipavanje cesta u ukupnoj dužini od 2 449 kilometara, površine 12. 894.119 metara kvadratnih. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni