Zagrebačka županija preporučena destinacija godine

Zagrebačka županija preporučena destinacija godine

Rašperić je najavila početak izgradnje prvog autokampa s četiri zvjezdice na jezeru Rakitje, projekt u koji se planira uložiti oko 1,5 milijuna eura, a istaknula je pozitivne primjere izgradnje dvaju hostela u Zaprešiću i Samoboru.

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) označila je Zagrebačku županiju kao preporučenu domaću destinaciju godine. Povodom potpisivanja Ugovora o marketinškoj suradnji između Turističke zajednice Zagrebačke županije i UHPA-e održana je danas u zagrebačkom hotelu Westin konferencija za medije na kojoj su o ovom važnom ugovoru govorili direktor UHPA-e Željko Trezner i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije (TZZŽ) Ružica Rašperić.

„Važno je naglasiti da ovo nije javni natječaj na koji se javljaju turističke zajednice gradova ili županija. Radi se o suradnji, koja je rezultirala potpisivanjem ugovora. Naš cilj u ovom trenutku je da nađemo onog partnera, koji će nastaviti s onim aktivnostima koje je već započeo, a mi ćemo mu u tom dijelu pružiti poticaj. Prošle smo godine surađivali sa Splitsko-dalmatinskom županijom, a ove smo se godine odlučili za Zagrebačku županiju“, naglasio je Trezner.

Direktorica TZZŽ-e je naglasila kako očekuje intenzivnu suradnju. Napomenula je kako Zagrebačka županija ima brojne prednosti, poput klime, infrastrukture, prirodnih ljepota i kulturnih baštine. „Okarakterizirani smo kao izletnička destinacija i za sada se godišnje u županiji održi oko 300-njak različitih manifestacija. Mi smo i tranzitna županija“, istaknula je Rašperić.

Ona je najavila početak izgradnje prvog autokampa s četiri zvjezdice na jezeru Rakitje, projekt u koji se planira uložiti oko 1,5 milijuna eura, a istaknula je pozitivne primjere izgradnje dvaju hostela u Zaprešiću i Samoboru. „Možemo se pohvaliti vjerskim turizmom u Krašiću, zdravstvenim turizmom u Naftalanu kraj Ivanić Grada. Osim toga u posljednjih pet godina smještajni kapacitet se povećao za 60 posto. No, to još uvijek nije dovoljno“, naglasila je Rašperić.

Potpisinici ovog ugovora istaknuli su kako će ugovor značiti kvalitetniju promociju destinacije na turističkim sajmovima u zemlji i inozemstvu, a Zagrebačka županija biti će istaknuta kao preporučena domaća destinacija od strane UHPA-e u svim publikacijama udruge, informativnim i promotivnim materijalima. Direktor UHPA-e je zaključio kako se mnogo toga očekuje i od fondova Europske unije za koje UHPA planira aplicirati.

V. Vukoje

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni