Zagrebačka županija: Od 1. veljače svi se osnovci vraćaju u škole

Zagrebačka županija: Od 1. veljače svi se osnovci vraćaju u škole

Učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija od 1. veljače 2021. nastavu će pohađati uživo.

Učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola će pak i dalje nastavu pohađati na daljinu. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi – stoji u odluci župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Konkretno radi se o tri škole koje su privremeno neuporabljive i to O.Š. Đure Deželića iz Ivanić-Grada i PŠ Donji Hruševec u općini Kravarsko u kojima je škola organizirana na daljinu dok je u PŠ Gornji Hruševec, također u općini Kravarsko, u dogovoru s roditeljima nastava organizirana uživo, ali u matičnoj OŠ Slavka Kolara.

Odluka o organizaciji nastave za osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija donesena je na preporuku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, ali i činjenicu da je za dio Zagrebačke županije proglašeno stanje katastrofe uzrokovano potresom.

Također, Županijski stožer preporuča gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju situaciju na svom području te prema potrebi donesu odluku sukladno županijskoj.

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija je dostupna ovdje.

(ZG-mag)


*Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije. Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni