Zagrebačka županija financira ljetovanje izbjegličke djece iz Ukrajine

Zagrebačka županija financira ljetovanje izbjegličke djece iz Ukrajine

Zagrebačka županija i ove je godine prihvatila inicijativu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, te je osigurala 72.450 kuna za ljetovanje na Jadranu djece poginulih branitelja te izbjeglica iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine, trenutno izbjeglih u Kijevsku oblast. Djeca će od 1. do 10. rujna 2016. godine boraviti u Selcu u Primorsko-goranskoj županiji.

Uz financijsku potporu Zagrebačke županije u iznosu od 100.000 kuna, djeca iz Ukrajine boravila su i prošle godine tijekom kolovoza na otoku Lošinju, u Dječjem odmaralištu u Nerezinama.

Ujedno, u travnju 2015. godine Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija odazvale su se apelu Skupštine Kijevske oblasne državne administracije te su putem Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije, a u suradnji sa Nacionalnim društvom Crvenog križa Republike Hrvatske uputile donaciju humanitarne pomoći Ukrajini. Zagrebačka županija za tu namjenu je osigurala 100.000 kuna.

Inače, Zagrebačka županija i ukrajinska Kijevska regija već duži niz godina njeguju prijateljske odnose, a u ožujku 2013. godine potpisan je i „Program gospodarske, znanstveno-tehničke i kulturne suradnje između Kijevske oblasne državne administracije Ukrajine i Zagrebačke županije. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni