Zagrebačka Zimska služba spremna za snijeg

Zagrebačka Zimska služba spremna za snijeg

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste naglasio je kako je sve spremno i da su već rano jutros posipali Podsusedski most sa solju zbog poledice

Uoči početka zimske sezone, već tradicionalno, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održana je Smotra zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.

Time je započelo stanje pripravnosti 235 ekipa Zagrebačkih cesta, koje su raspoređene u 14 baza i koje se brinu o 2562 kilometara prometnica. Za ovu je sezonu pripremljeno 11 tisuća tona soli, a ukoliko bude potrebno povlačit će se dodatne zalihe iz strateške pričuve.

Pohvalivši rad djelatnika Zagrebačkog holdinga i svojih suradnika gradonačelnik Bandić dodao je da se ništa ne smije prepustiti slučaju.

„Nismo ništa prepustili slučaju i kada padnu bijele pahulje da budemo spremni da ulice očistimo ili kako ja volim reći da poližemo zagrebačke ulice. Ljestvicu smo postavili visoko, nijedna europska metropola se ne čisti kao grad Zagreb i naši sugrađani mogu biti sigurni da će se voziti po očišćenim i sigurnim cestama“, komentirao je Bandić.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste, u okviru koje djeluje Zimska služba, Ante Todorić, naglasio je kako je sve spremno i da su već rano jutros posipali Podsusedski most sa solju zbog poledice.

Sve ekipe, kojih je ove godine osam više nego lani, opremljene se GPS uređajima, a vrijednim ekipama posao će znatno olakšati i GPS centar u kojem je instaliran sustav za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku koji putem senzora na sedamnaest odabranih lokacija dojavljuje trenutačno stanje kolnika. (zagreb-hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni