Zagrebačka policija zaplijenila više od 10 kilograma marihuane

Zagrebačka policija zaplijenila više od 10 kilograma marihuane

Vrijednost zaplijenjene droge u prodaji na veliko dostigla bi cijenu višu od 200 tisuća kuna, dok bi cijena u uličnoj prodaji bila višestruko veća

Policijski službenici su u dvjema odvojenim akcijama zaplijenili preko 10 kilograma marihuane i oko tonu i dvjesto kilograma duhana u listu.

Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nakon što su 26. studenoga na području Novog Zagreba policijski službenici zatekli i uhitili dvoje osumnjičenika (34, 24), kod kojih je pronađen oko jedan kilogram marihuane, nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje te su predani pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske.3

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni kupili drogu od 29-godišnjaka kojeg su policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke u ponedjeljak, 30. studenoga uhitili, a temeljem naloga suca istrage, pretraženi su stan i garaža koje je koristio i pronašli šest tableta MDMA droge, preko 10 kilograma marihuane (u deset paketa), digitalnu vagu za precizno mjerenje težine te 33.600 kuna, priopćila je PU zagrebačka.

Vrijednost zaplijenjene droge u prodaji na veliko dostigla bi cijenu višu od 200 tisuća kuna, dok bi cijena u uličnoj prodaji bila višestruko veća. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

U drugoj akciji, temeljem saznanja da se na području Sesveta nalazi skladište s većom količinom duhana, policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PUZ-a su, u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, proveli izvide i u ponedjeljak, temeljem naredbe Prekršajnog suda u Sesvetama, pretražili skladišni prostor, gdje su pronašli oko 1200 kilograma duhana u listu, stroj za rezanje duhana, pištolj marke Walther PPK, cal. 7,65 mm, kao i više komada različitih registracijskih pločica.

Vlasniku skladišta uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, dok policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni