Zagrebačka policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna

Zagrebačka policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna

(Foto: PUZ)

Zagrebačka policija zaplijenila je više od 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane i preko 36 tisuća tableta MDMA tijekom kriminalističkog istraživanja nad trojicom muškaraca u dobi od 33, 37 i 24 godine.

Uz to, policija je u stanu kojeg je 24-godišnjak iznajmio u Središću, zaplijenila više od 15 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma hašiša, oko 136.000 lijekova koji sadrže djelatnu tvar koja se nalazi na popisu droga te 300 doza LSD-a. Ukupno se radi o više od 100 kilograma različitih vrsta droga. Policija je također zaplijenila i šest digitalnih vaga, osam kilograma punila, 10 litara metanola, pištolj i automatsku pušku sa streljivom.

Voditelj Službe kriminaliteta droga zagrebačke policije Goran Lauš rekao je da je vrijednost zaplijenjene droge oko 10 milijuna kuna, ali da bi na ulici njezina vrijednost bila još i osjetno veća.

Policija je ranije prikupila saznanja da se 33-godišnjak i 24-godišnjak bave preprodajom droge te je u ponedjeljak, 21. veljače utvrđeno da je 24-godišnjak u trgovačkom centru u Središću predao dva kilograma kokaina 33-godišnjaku koji je drogu prebacio u parkiranu Škodu Octaviju zagrebačkih registarskih oznaka.

U Škodu je nedugo zatim sjeo 37-godišnjak i odvezao se na područje Trnja gdje ga je zaustavila i uhitila policija. Nešto kasnije istog poslijepodneva u Središću je uhićen i 24-godišnjak.

U policiji navode da je 24-godišnjak pri uhićenju odbacio dio kokaina na tlo te da se odupirao uhićenju zbog čega su nad njim »uporabljena sredstva prisile«.

Privedeni trojac se zasad brani šutnjom. U policiji vjeruju da 24-godišnjak nije bio vlasnik droge te nastavljaju istraživanje kako bi otkrili njezino porijeklo.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni