Zagrebačka policija najavila pojačan nadzor prometa tijekom vikenda

Zagrebačka policija najavila pojačan nadzor prometa tijekom vikenda

Uz nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu, provodit će se sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako sudionika na prednjim tako i na stražnjim sjedalima u vozilima te nepropisnog prijevoza djece

U dane vikenda, od 7. do 9. kolovoza 2015. godine, na području Policijske uprave zagrebačke bit će provedena akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Cilj je akcije podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su vožnja pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, prekoračenja dopuštene brzine i drugo, priopćila je zagrebačka policija.

Provodit će se sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako sudionika na prednjim tako i na stražnjim sjedalima u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni