Zagrebačka norijada kao kao kulturno-turistički brend

Zagrebačka norijada kao kao kulturno-turistički brend

Mnogi maturanti koji su tada snimljeni sada su, nakon sedam godina, uglavnom završili više škole ili su se uključili u redove »ozbiljnih« građana

Kalyani N

Prije mjesec dan poznata indijska novinarka, pjesnikinja i umjetnički fotograf Kalyani N, kojoj su specijalnost kulturno umjetnička zbivanja, došla je u posjed dvadesetak fotografija snmljenih tijekom Norijade 2012 godine, što ju je potaklo da napiše poemu.

 Kalyani N o Norijadi:

 Živahnost entuzijazma

Valovi obnavljanja energije

Radosti novih početaka

Briljantnost života se otvara

Pomlađivanje i blistavost

Boje života – svijetle, hrabre i lijepe

Snaga budućnosti

U misli i djelovanju

Duh življenja sa srcem

U svim životnim avanturama

U svim životnim dimenzijama

Slava Božanskog

Čekanje da se bude otkriven

Kroz veliko životno Iskustvo

Mladež –

Istraživanje, Dobrodošlica i Doličnost.

Kako ponekad fotografije govore više od tekstova to je i njena poema o zagrebačkoj norijadi ustvari jedan transkontinentalni umjetnički komentar i lijepo umjetničko sjećanje na mladenačku radost i spontanost.

Usput podsjećamo kako je Kalyani N napisala i poemu povodom međunarodne izložbe ZAGREB FULL COLOR 19. Također je napravila veliki intervju s Hanibalom Salvaro, koji je početkom 2018 objavljen u inflight magazinu NAWRAS, avionske kompanije AirArabia na arapskom, engleskom i francuskom jeziku.

Iz tih razloga Studio HANI organizira izložbu fotografija NORIJADA 2012 s otvorenjem u subotu 29. lipnja u 12:00 sati. Mnogi maturanti koji su tada snimljeni sada su, nakon sedam godina, uglavnom završili više škole ili su se uključili u redove »ozbiljnih« građana. Možda i ovo druženje bude zanimljivo.

Studio HANI se nalazi na adresi Medveščak 49.

Hanibal Salvaro, Art Director

LADICA Fine Arts & Design Center

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t