Zagrebačka jagoda postaje brend

Zagrebačka jagoda postaje brend

„Ako ovim Savjetovanjem uspijemo makar za 1 posto smanjiti uvoz voća u Hrvatsku, postigli smo dobar rezultat“, rekao je Bandić

Grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede pokrovitelji su 8. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara koje se danas i sutra održava u zagrebačkom hotelu Four Points By Sheraton Panorama. Savjetovanje je zajedno s zamjenicom ministra poljoprivrede Snježanom Španjol otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je pritom izrazio žaljenje što Hrvatska uz sve kapacitete i stručnjake uvozi preko 70 posto hrane. „Ako ovim Savjetovanjem uspijemo makar za 1 posto smanjiti uvoz voća u Hrvatsku, postigli smo dobar rezultat“, rekao je gradonačelnik najavivši brendiranje Zagrebačke jagode već od ovog proljeća.

U sklopu otvorenja zaslužnima, među kojima je i gradonačelnik Bandić, predsjednik organizacijskog odbora hrvatske voćarske zajednice Frane Ivković podijelio je Povelje za doprinos razvoju voćarstva.

Savjetovanje organizira Hrvatska voćarska zajednica, Poljoprivredna savjetodavna služba, Agronomski fakultet i Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo. Tema ovogodišnjeg savjetovanja je Mjere za razvoj hrvatskog voćarstva, s ciljem da kroz izlaganje, teme, analize, prijedloge i rasprave da glavna uporišta i naznake realnih mogućnosti postizanja samodostatnosti voćarske proizvodnje u Hrvatskoj. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni