“Zagrebačka Hitna pomoć ima najmlađi vozni park u Europi”

“Zagrebačka Hitna pomoć ima najmlađi vozni park u Europi”

(Foto: Zagreb.hr)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, primarijus prof. dr. sc. Žarko Rašić u utorak su predstavili nova 42 vozila za pružanje hitne medicinske pomoći s pripadajućom opremom.

»Obnovili smo dvije trećine voznog parka Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, a u procesu nabave su još 26 vozila za sanitetski prijevoz. Nakon cjelovite nabave svi zaposlenici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba će imati adekvatna vozila kako bi mogli u najkraćem mogućem roku odgovoriti na potrebe za hitnom pomoći i sanitetskim prijevozom«, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo je kako je Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba imao 74 000 intervencija hitne medicinske pomoći i 106 000 intervencija sanitetskog prijevoza u prošloj godini, što ukazuje na potrebu za obnovljenim voznim parkom kako bi usluga koju pružaju bila brža i sigurnija.

Ravnatelj Rašić naglasio je kako je Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba u službi građana i gostiju Zagreba te kako nastoje svojom aktivnošću biti što bolji i kvalitetniji. Dodao je kako je Grad Zagreb u europskom vrhu kada se radi o brzini intervencija na prvi stupanj hitnosti te kako u ovom trenutku ima najmlađi vozni park, star svega dva mjeseca. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni